Drift- och fastighetstekniker

Bunden | Stockholm

Som Drift- och fastighetstekniker har du ofta fullt ansvar för drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

7 september 2020

Ansök på jei.se

Restplatser finns!

Sista ansökningsdatum

17 maj 2020

Om utbildningen

Över 10 000 nya medarbetare efterfrågas av fastighetsbranschen de närmaste tio åren. Och Drift- och fastighetstekniker är en av de yrkesroller där behovet är störst.

Vad gör en fastighetstekniker?
Som Drift- och fastighetstekniker har du ansvar för drift, skötsel och underhållet av fastighetens olika system. Kort sagt, du ser till att både fastigheten och de som vistas i den mår bra. Du kan vara verksam i bostadshus, företagskomplex men även i offentliga byggnader som till exempel skolor, simhallar och idrottsanläggningar.

◊ Distanssäkrad utbildning
Om behov uppstår kan vi erbjuda alla våra teoretiska utbildningar på distans i höst. Du kommer då följa undervisningen online och behöver inte befinna dig i ett klassrum. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Läs mer här

Arbeta med avancerad teknik
Dagens fastigheter innehåller mycket mer teknik än bara för 10 år sedan. Det innebär att du som Drift- och fastighetstekniker dagligen arbetar med avancerade datasystem för att underhålla, justera och reparera. För att klara av ditt arbete bör du därför ha ett stort teknikintresse.

Exempel på arbetsuppgifter som fastighetstekniker:
Du sköter om värme- och ventilationssystem
Du ansvarar för fjärrvärme, värmepumpar, fläktar och annan teknisk utrustning.
Du hanterar datorstyrda system för att inomhusklimatet ska vara behagligt och energieffektivt.
Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

Det är stor brist på Drift- och fastighetstekniker. Det behöver fyllas på och gärna av tjejer.
Elin, Student Drift- och fastighetstekniker
Cirka 9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Nära samarbete med branschen
John Ericsson Institutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

Denna utbildning är framtagen i samarbete med bland annat Einar Mattsson AB, Vasakronan, ByggVesta, Gunnar Karlsén, Riba AB, Mi Casa, Jernhusen, WSP, Värmex, Newsec, Akademiska Hus och många fler engagerade på olika sätt.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). Se filmen om studiemedel

Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta som

Drift- och fastighetstekniker
Drifttekniker, fastighet
Servicetekniker, fastighet
Energitekniker, fastighet

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

John Ericsson Institutet

Webbplats

Telefon