Destination Management, incoming tourism

Stockholm | Bunden

Utbildningen om du vill arbeta som agent i Sverige med paketering av resor, upplevelser och arrangemang för internationella aktörer

2 september 2019

Ansök på tec.se

15 maj 2019

1 augusti 2020

Var med och utveckla turismen i Sverige som Destination Manager

Utbildningen för dig som vill arbeta som agent i Sverige med paketering av resor, upplevelser och arrangemang för internationella aktörer.

Den inkommande turismen till Sverige ökar som aldrig förr. Och med den ökar de utländska researrangörernas behov av agenter i Sverige som kan paketera resor, upplevelser och arrangemang för utländska besökare. Möjligheterna till jobb efter examen är mycket goda.

Vad gör en Destination Manager?
Yrkesrollen är bred och varierad. En Destination Manager har bred kunskap om såväl Stockholms län som det övriga landet. Ett kommersiellt och flexibelt tänkande är viktigt då den ena beställaren inte är den andra lik. Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta som reseproducent, researrangör, Destination Management Company (DMC), produktutvecklare inom rese- och turistindustrin, samt säljare på hotell, anläggningar och turistkontor.

Vad lär jag mig på utbildningen?
Du kommer att lära dig hur man utvecklar och förädlar turismprodukter för framtidens resande och att skapa affärer. Du kommer exempelvis att lära dig:

- Marknadsföring. Kunskap att ta fram marknadsföringsmaterial samt kompetens att skapa en hemsida
- I syfte att analysera och marknadsföra olika affärsmöjligheter lär du dig verktyg som AdWords och Google Analytics
- Kunskap och färdigheter inom designverktygen Prezi, Illustrator samt Photoshop
- Kalkylering, dynamisk prissättning, offerter och Revenue Management
- Projektledning, konceptutveckling och organisationsutveckling
- Kunskap om en dynamisk organisation med fokus på kund, kvalitet och försäljning
- Hållbarhet, tillgänglighet. Upprätta policys och arbeta med hållbarhetsfrågor utifrån ett kvalitetssäkringsperspektiv
- Avtal och affärsjuridik. Kunna upprätta olika typer av juridiskt bindande avta
- Säkerhet och beredskap. Skapa riskanalyser, åtgärdsplaner, beredskapsmanualer samt system för uppföljning. HLR- utbildning
Innovativ och flexibel paketering för att skapa en nya produkter mot en ny målgrupper på marknaden
Nära samarbete med branschaktiva företag och möjlighet till praktik utomlands

Tack vare Travel Education Centers nära samarbete med branschaktiva företag kan du som student vara säker på att få en utbildning som ligger nära det du kommer jobba med i ditt framtida arbetsliv.

Alla våra föreläsare är verksamma inom branschen på ett eller annat sätt. Bland dessa innefattas representanter från bl.a. Sea Scape och Strömma, Ekman resor, Tumlare och Destination Roslagen.

En stor del av utbildningen utgörs av lärande i arbete (LIA)vilket är vad våra praktikperioder kallas. Utbildningen består av två praktikperioder på sammanlagt 24 veckor som ger dig som student möjligheten att växa in i din framtida yrkesroll. Praktiken är dock mer än bara träning; det är en fot in i arbetslivet och framtida arbetsmöjligheter.

TEC Travel Education Centre AB