Digital Content Designer

Stockholm | Bunden

Utbildning inom design och produktion av innehåll i digitala plattformar och kanaler.

1 augusti 2019

Ansök på medieinstitutet.se

1 augusti 2020

Digital Content Designer är utbildningen som utbildar morgondagens designers med kompetens att designa innehåll som engagerar användaren. Och med förståelse för både användarupplevelsen och interaktionen med de digitala skärmarna.

Företagens stora behov av relevant och kvalitativt innehåll för digitala plattformar och kanaler kräver en digital designer med förståelse för responsiv webb, appar för tablet och smartphone, digitala stortavlor, digitala wearables, plattskärmar, med mera.

Utbildning syftar till att tränas i den visuella formgivningen och kommunikationen för att skapa sömnlös design och kommunikation i det digitala, vare sig det är rörlig bild, text eller form Teori varvas med mycket praktiskt lärande både i grupp och individuellt. Fokus ligger på att formge, producera och kommunicera innehåll och budskap genom design i den digitala mediemixen.

En stor del av utbildningen utgörs av praktik som ger dig som student en möjlighet att växa in i din framtida yrkesroll. Praktiken är dock mer än bara träning - det är en fot in i arbetslivet och framtida arbetsmöjligheter.

Möjlighet att arbeta med allt från digital publishing till webbdesign

Efter utbildningen kommer du som designer självständigt kunna formge och ansvara för grafisk produktion för såväl webb, som läsplattor/tablets, datorer, digitala tidningar, presentationer, stortavlor med mera. Exempel på yrkesroll är digital content designer, webbdesigner, digital designer och interaktiv designer.

Medieinstitutet i Sverige AB