Webbkommunikatör Sociala Medier

Malmö | Bunden

Lär dig skapa kommunikation för alla digitala kanaler efter behov under utbildningen till webbkommunikatör.

1 augusti 2019

Ansök på medieinstitutet.se

Utbildningen fokuserar på att professionell digital kommunikation på webben och i digitala medier
Under utbildningen kommer du lära dig hantera det skrivna ordet, journalistiska principer, sociala medier, bild och form. Samtidigt lär du dig hantera CMS-system och hur du skapar sökordsoptimerade texter. Utbildningen erbjuder dessutom dig som student ett första steg in i arbetslivet.

Lär dig skapa kommunikation för alla kanaler och behov
På utbildningen Webbkommunikatör sociala medier kommer du få kompetens för att utforma digital kommunikation på bred front. Du kommer att lära dig allt från att skriva pressmeddelanden till hur du sköter ett företags interna och externa kommunikation såväl som sociala medier. Stort fokus kommer läggas på det skrivna ordet, men följs samtidigt upp av de färdigheter du får i publiceringsverktyg, bildbehandling, projektledning med mera.

Över 90 procent av studenterna är sysselsatta i branschen efter examen
Och behovet har ännu inte svalnat. Efter avslutad utbildning har våra studenter fått jobb på allt från medie- och reklambyråer till kommunikations- och marknadsavdelningar i vitt blandade roller och ansvarsområden.

Möjlighet att arbeta som allt från Content Manager till webbkommunikatör
Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta som webbredaktör, social media manager, projektledare, informatör eller content manager.

Medieinstitutet i Sverige AB