Teknisk testare

Göteborg | Bunden

Som testare jobbar du med att försöka hitta problem i tekniska system innan slutanvändaren ser dem. Du jobbar både med teknik och med människor.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2019

Ansök på kyh.se

Sista ansökningsdatum

17 maj 2019

Platser

30

Om utbildningen

SVERIGE BEHÖVER TEKNISKA TESTARE
Det finns en stor efterfrågan på testare, speciellt inom IT och Telekomföretagen. Testning ökar produktivteten och omsättningen hos företag som utvecklar programvara.

Västra Götaland har en stor teknikindustri och därför finns en stor regional efterfrågan på tekniska testare. Den här yrkesrollen anställs ofta på IT-organisationer som arbetar mot industri, finans eller internt på olika organisationer.

Testning är ett av de roligaste yrkena inom produktutveckling med en stor
variation på vad man jobbar med och hur man utvecklas. Tekniken utvecklas snabbt med artificiell intelligens, virtual verklighet, sakernas internet och självkörande bilar som exempel.

Som testare har du en viktig roll inom utveckling av ny programvara för att säkerställa att den nya tekniken möter de behov människor har på ett tillfredställande sätt. Som testare jobbar du bl.a med att försöka hitta problem i tekniska system innan slutanvändaren ser dem. Det handlar om att utforska och att använda systemen på kreativa och nya sätt som ingen tänkt på tidigare. Som testare jobbar du
både mycket med människor, men också mycket med teknik. Du får kontinuerligt lära dig nya saker och pröva ditt kritiska tänkande i nya sammanhang.

Som teknisk testare har du möjlighet att gå djupt in i systemen där din föreståelse av teknik spelar en stor roll. Du jobbar för att förstärka en snabb återkoppling i utvecklingsarbetet och på så sätt hjälpa resten av organisationen att leverera rätt saker med rätt kvalitét. Detta kan innebära att du får utveckla
egna verktyg eller kod för att underlätta testarbetet.

UTBILDNINGEN OCH KARRIÄRVÄGAR
För att kunna gå direkt ut i anställning som teknisk testare efterfrågas tekniska kunskaper men också de praktiska områden som arbetssätt och kundförståelse vilket är något vi på KYH kan erbjuda.

Programutveckling, där test är en del, förutsätter ett entreprenöriellt arbetssätt – problemlösning och samarbete för att nå lösningar på problem. KYHs blandning av det teoretiska och det praktiska skapar förutsättningar för att utveckla ett entreprenöriellt förhållningssätt.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

KYH AB Göteborg

Webbplats

Telefon