Automationsingenjör

Hässleholm | Bunden

Var med och ta fram smarta tekniska lösningar inom Automation! Utbilda dig till Automationsingenjör och sikta in dig på ett framtidsjobb!

1 september 2019

Ansök på yhs.se

15 maj 2019

25 augusti 2020

Studierna omfattar för denna utbildning 400 Yh-poäng vilket motsvarar 2 års heltidsstudier. 22 veckor förläggs till företag som LIA (Lärande i arbete)

Vill du jobba med kvalificerade arbetsuppgifter inom automation är detta utbildningen som ger rätt kompetens. Innehållet är framtaget i dialog med ledningsgruppen för utbildningen och automationsföretag i regionen. Utbildningen leder till arbete som Automationsingenjör och du kan jobba med projekt inom automation och programmering av robot- och PLC-system. Mitsubishi, Siemens, ABB, Festo, Omron, m.fl. är exempel på system som används i utbildningen. Konstruktionsarbete, dokumentation, byggnation och drifttagning ingår också som en naturlig del i ett framtida arbete i team av konsulter i automationsföretag.

I utbildningen varvas praktiska övningar och laborationer med teoretiska genomgångar. Du lär dig också att använda programvaror som Auto CAD, Elprocad, Eplan, GXIEC Developer, TIA Portal, Codesys, etc. Andra året läser man kurser som mynnar ut i ett examensprojekt kring bland annat en avancerad FMS-produktionslinje där du även får lära dig om överordnade system - Citect/SCADA. Du får också förutom avsnitten med industriell automation en inblick i reglerteknik och processautomation. Du lär dig lite om mycket, vilket företrädare från företagen inom automation upplever som en stor fördel vid rekrytering.

Arbetsmarknaden är mycket god för utbildade Automationsingenjörer.
Ca 90% av de studerande som genomgått utbildningen och examinerats hittills, har i dag kvalificerade jobb. Utbildningen ger en bra grund för fortsatt utveckling inom el-/automationsbranschen.

LIA
Lärande i arbete förläggs till branschföretag, som du själv väljer. Exempel på företag är: Beijer Electronics, EON ES, TetraPak, SDA AB, Grontmij, ABB, Omron, ÅF Engineering, Siemens, Elopak, Automationsteknik, Levinsgruppen, Industriteknik, P&L, Pöyry, Sensotronik, Volvo Personvagnar, Finnveden, Baumer Electric, Elsystem, Stora Enso, HP-Tronic, Epsilon, Absolut Spirits, Automationsgruppen, Interlogic, Eltech Automation, med flera.

CSN
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN

Du som söker utbildningen har ett intresse inom el/elektronik/automation och vill lära dig att styra komponenter i industriella applikationer. Du gillar problemlösning och att varva teori och praktik för att finna lösningar.

Du kan läsa mer om utbildningen på vår hemsida www.yhs.se eller kontakta oss på tel: 0451-26 81 85 eller via mejl: kansli@yhs.se. Utbildningsledare Bo Persson direkt på tel:0451-26 86 01 eller mejl: bo.persson@yhs.se

Hässleholms kommun, Yrkeshögskolan Syd