Hovslagare

Skara | Bunden

Vill du arbeta professionellt som yrkesverksam hovslagare och ansöka till Jordbruksverket om godkänd behörighet? Då har vi utbildningen för dig.

Omfattning 600 poäng (ca 3 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2019

Ansök på naturbruk.nu

Sista ansökningsdatum

15 maj 2019

Platser

18

Fler starter

1 augusti 2020

Om utbildningen

Utbilda dig på BYS hovslagarskola i Skara, med anor från 1700-talet – och först i Sverige att bli certifierad av EFFA (European Federation of Farriers Association). Här utbildar du dig i ”hjärtat” för svenskt hovslageri i en miljö som präglas av en öppen och välkomnande atmosfär. Vi erbjuder en förstklassig utbildning baserad på internationellt konkurrenskraftig forskning och utvecklad i nära samverkan med näringen.

Under din första termin läser du fördjupningskurser om hästen som biologisk varelse, anatomi och fysiologi samt verkning/skoning. Du lär dig också mer om att starta och driva ditt egna företag, bland annat genom att redan på skolan göra en affärsplan för ditt framtida hovslageri. Du får goda råd från yrkeskunniga lärare och branschföreträdare längs vägen!

Under 50 veckor är du ute på praktik – LIA (Lärande i arbetslivet) där du skapar dig en trygghet i utövandet av hantverket.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Västra Götalands läns landsting, Biologiska Yrkeshögskolan i Skara - BYS