Account Manager IT Sales

Göteborg | Bunden

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

3 september 2019

Ansök på smhsverige.se

Sista ansökningsdatum

30 april 2019

Platser

32

Om utbildningen

IT-branschen blir allt mer komplex och för att kunna arbeta med försäljning i denna expansiva bransch ställs höga krav på kompetens både inom försäljning och inom teknik. IT-branschen växer och därmed växer även behovet av denna dubbelkompetens.

Utbildningen Account Manager IT Sales förenar IT med försäljning i en härlig mix. Du får det tekniska kunnande som gör dig säker i din roll som företagssäljare. Du läser kurser inom försäljning och IT som ger dig god insikt i olika områden som är av betydelse hos IT-företag. Du får de verktyg och de kunskaper som du behöver för att göra affärer och för att skapa förtroende och långsiktiga kundrelationer inom IT-branschen.

Med YH-utbildningen Account Manager IT Sales blir du en kvalificerad säljare med teknisk förståelse – en dubbelkompetens som inte många andra har och som väcker uppmärksamhet.

Utbildningen är unik i sitt slag genom att den ger kompetens både inom försäljning och IT. Med utbildningen blir du redo för att kunna agera som professionell B2B-säljare i IT-sammanhang.

Med flera företagsförlagda praktiska kurser s.k. LIA (Lärande i arbete) övar du på din roll som professionell säljare. Du skapar värdefulla kontakter med företag i IT-branschen.

Vem är du som söker YH-utbildningen Account Manager IT Sales?
Du har tidigare kunskap inom försäljning, IT eller ekonomi och vill spetsa din kompetens inom försäljning mot IT-branschen. Har du läst försäljning på gymnasiet eller inom Komvux? Kanske arbetar du med försäljning idag? Utbildningen vänder sig till dig som vill utvecklas och få förståelse för mer avancerade säljuppgifter.

Vad blir du efter utbildningen?
Efter utbildningen kan du arbeta med att sälja lösningar inom IT-området till företag, organisationer och kommuner. Du kommer under utbildningen att få möjlighet att arbetat upp en förmåga att bygga och behålla lönsamma kundrelationer och fördjupad kunskap om säljsamtalets olika faser. Du kommer också att få en specialiserad kunskap i hur man förmedlar affärsnytta med IT till kund samt förståelse för mekanismerna kring ett effektivt samarbete. Allt detta är värdefulla verktyg att ha med sig för att lyckas i sin roll inom IT Sales B2B.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Sälj & Marknadshögskolan i Sverige AB