Guldsmed

Falköping | Bunden

Guldsmed – världens roligaste yrke! Yrkeshögskolan i Falköping är landets enda högre utbildning som kombinerar skolförlagd undervisning och praktik.

Omfattning 600 poäng (ca 3 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

14 augusti 2019

Ansök på larcenter.nu

Sista ansökningsdatum

15 maj 2019

Platser

10

Om utbildningen

Yrket lämpar sig för den som är noggrann, driftig, kreativ och gillar att arbeta med händerna. En konstnärlig visionär som gillar utmaningar och problemlösning. Guldsmide är i grunden också ett serviceyrke, och passar den som tycker om att arbeta kundorienterat.
Yrkeshögskolan i Falköping är landets enda högre utbildning som kombinerar skolförlagd undervisning och praktik för en bred kunskapsbas med sikte på gesällbrev.
Efter yrkeshögskoleexamen är du väl förberedd för ett arbete i branschen, antingen som anställd eller egen företagare.
Kurserna som ingår i utbildningen är:
Branschkännedom, design, eget företagande, gemmologi, fattning och gravyr, guldsmeds- och produktionsteknik 1-3 samt LIA (Lärande i arbete) 1-3.
Utbildningen ligger på en hög teknisk nivå, traditionella guldsmedstekniker kompletteras med kurser inom juvelfattning, blanksticksgravyr, gemmologi, eget företagande samt CAD/manuell design. Modern teknik och kvalificerade yrkesverksamma kursledare säkerställer en hög kvalité på undervisningen.
En tredjedel av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). Därigenom finns en möjlighet att tidigt erhålla en realistisk bild av yrket, knyta viktiga branschkontakter och få en inkörsport till arbete och anställning. LIA- företag från olika delar av Sverige är anknutna till verksamheten.
I utbildningen ges också tillfälle att besöka branschmässor i Sverige och Europa. Temadagar finns alltid inplanerade, dessa ger inblick i allt ifrån maskiner och verktyg till ädla stenar och metaller, eller ger inspiration via spännande föreläsningar. Studiebesök görs frekvent till event och företag där det vanligtvis är svårt att få tillträde som privatperson.
Vi är stolta över våra moderna ergonomiska arbetsstationer, ljusa rymliga lokaler och den senaste teknologin som etablerade leverantörer i Sverige och Europa förser oss med. Utbildningen har drivits oavbrutet i närmare tjugo år, första åren under Kvalificerad Yrkesutbildning och sedan 2010 som Yrkeshögskola. Flera av våra studenter har deltagit och utmärkt sig i bl a designtävlingar som Årets Guldkorn samt Designforum.
Är du intresserad av yrket och utbildningen är du välkommen att göra ett studiebesök hos oss. Hör av dig innan till utbildningen så bestämmer vi en dag då det är lämpligt.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Falköpings kommun, Lärcenter

Webbplats

Telefon