Internationell Resekonsult TRAC

Malmö | Bunden

Utbilda dig till resekonsult för ett jobb inom resebranschen. Hållbart resande, destinationskunskap och försäljning.

1 september 2020

Ansök på tec.se

Utbilda dig till resekonsult för ett jobb inom resebranschen
Utbildningen för dig som vill jobba med planering, försäljning och bokning inom resebranschen med kunskap inom hållbart resande och destinationskunskap.

Utbildningen vänder sig till dig som vill jobba inom resebranschen och ger dig de relevanta branschdiplomeringar
– TRAC-diplomering (Malmö)

Utbildningen för dig som vill jobba inom resebranschen med planering, försäljning och bokning inom resebranschen med kunskap inom hållbart resande och destinationskunskap.

Vad gör en resekonsult?
En resekonsult hjälper företag och privatpersoner att planera sina resor för att de ska få en så bra reseupplevelse som möjligt. Hen bokar och säljer resor som möter kundens behov och önskemål. Hållbart resande och destinationskunskap är idag viktigt för många resenärer och ingår som en naturlig del i utbildningen. Även marknadsföring ingår i en resekonsults yrkesroll. Utbildningens bredd gör dessutom att du under din karriär kommer att kunna arbeta inom ett stort antal områden inom resor och turism.

Stort behov av rätt kompetens
Det globala resandet beräknas öka med cirka fyra procent per år. Tillväxten går på högvarv och resebyråer, flygplatser och researrangörer har ett mycket stort behov av kompetenta medarbetare.

Nära samarbete med branschaktiva företag som Ticket, Resia, HRG Nordic och Egencia
Tack vare Travel Education Centers nära samarbete med branschaktiva företag kan du som student vara säker på att få en utbildning som ligger nära det du kommer jobba med i ditt framtida arbetsliv.

Utbildningen ger dig den relevanta och meriterande branschdiplomeringen TRAC.

Under dina studier kommer du bland annat lära dig:
- Stödja och vägleda kunden genom hela köp- och bokningsprocessen
- Boka och sälja resor och destinationer som möter kundens behov och önskemål
- Amadeus, Galileo, Sabre, Worldspan och andra bokningssystem, inklusive de större researrangörernas chartersystem
- Skapa merförsäljning under bokningsprocessen
- Kunna identifiera, tolka och förmedla biljettregler, till exempel vid ombokningar och ändringar
- Kommunicera i tal och skrift på ett korrekt och affärsmässigt sätt, både på svenska och engelska
- Använda de vanliga IT-verktygen och andra system som finns inom branschen (till exempel Linkonline)

TEC Travel Education Centre AB