Hud- och spaterapeut

Landskrona | Bunden

Hud- och spaterapeututbildningen vänder sig till dig som vill jobba med andra människors hälsa och välbefinnande. Utbildingen är godkänd av SHR.

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2019

Ansök på landskrona.se

Sista ansökningsdatum

30 april 2019

Platser

20

Om utbildningen

Vill du jobba med andra människors hälsa och välbefinnande? För allt fler är det viktigt at ta hand om sin hälsa och kropp. Efterfrågan på hud- och kroppsbehandlingar ökar ständigt och arbetsmarknaden för hud-terapeuter är gynnsam. Förutom arbete på salong efterfrågas även kompetensen inom handeln, på apotek, hos plastikkirurger och hudläkare. Man ser en ökning av privatkonsumtionen vilket leder till att efterfrågan på SHR godkända hudterapeuter ökar. Idag är det även accepterat bland män att ta del av behandlingsutbudet på hudvårdssalonger och spa. Vi ser därför gärna manliga sökande. Utbildingen är godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR).

Anatomi och fysiologi, 25 YH-poäng
Kursen ger kunskaper i människokroppens anatomi och fysiologi, som möjliggör förståelsen för övriga kurser inom utbildningen och kunskaper som hudterapeuten behöver i sitt yrkesutövande.

Avancerad hudvård, 20 YH-poäng
Kursen ger kunskaper om hirsutism och insikt om borttagning av oönskad hårväxt med ljusterapi samt kunna utföra nålepilation. Kursen ger kunskaper om ofarliga hudförändringar och behandling av dessa med aktuell apparatur. Kursen ger kunskaper i avancerade hudbehandlingar med aktuella preparat och apparatur samt ge inblick inom området plastikkirurgi.

Dermatologi, 15 YH-poäng
Kursen ger kunskaper i dermatologi och avvikelser i huden, som möjliggör förståelsen för övriga kurser i utbildningen och kunskaper som hudterapeuten behöver i sitt yrkesutövande.

Entreprenörskap, 20 YH-poäng
Kursen ger kunskaper i att starta och driva företag. Kursen ger kunskaper i att arbeta med marknadsföring, företagsekonomiska och administrativa uppgifter.

Hudvård, 130 YH-poäng
Kursen ger kunskaper i ansiktsvård, manikyr, pedikyr, makeup, hårborttagning samt permanentfärgning av ögonhår genom individanpassad behandling för olika behov samt kunskap om förekommande preparat. Kursen ger praktiska kunskaper i fysikalisk terapi. Kursen ger kunskaper i utförandet av manikyr- och pedikyr samt insikt i de sjukdomar och skador som kan förekomma. Kursen ger kunskaper om borttagning av oönskad hårväxt med vax.

Kemi och fysik, 10 YH-poäng
Kursen ger kunskaper i yrkesinriktad kemi och fysik. Kursen ger fördjupade kunskaper om fysikaliska och kemiska fakta av betydelse för hudvården. Dessutom ger kursen kunskap om ingredienser i olika hudvårdspreparat.

Spaterapi, 20 YH-poäng
Kursen ger kunskaper i kroppsvård genom individanpassade behandlingar. Kursen ger kunskaper i kroppsmassage

LIA 1, 15 YH-poäng
Kursen ger fördjupade kunskaper i och förståelse för försäljning och vikten av ett positivt personlig beteende i säljrollen. Kursen ger kunskaper i att hantera kassaregister.

LIA 2, 35 YH-poäng
Kursen ger kunskaper om arbetet på en hudvårdsklinik/salong/SPA, alla förekommande behandlingar och arbetsrutiner.

Examensarbete, 10 YH-poäng
Den studerande genomför ett examensarbete med branschtekniskt och yrkesmässigt innehåll för att fördjupa sina kunskaper inom yrkesområdet.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Landskrona Stad, Yrkeshögskolan Landskrona