Frontend-utvecklare

Västerås | Bunden

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2019

Ansök på ecutbildning.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

25

Om utbildningen

Vill du gå en utbildning där du snabbt får goda färdigheter i att utveckla effektiva och responsiva webbsidor med HTML och CSS? Med denna YH-utbildning kommer du snabbt i kontakt med arbetslivet och lär dig det senaste inom frontend. Då kraven på kunskap inom JavaScript blir allt större fokuserar utbildningen på strukturerad programutveckling. Det räcker i dagsläget inte bara med att kunna CSS och jQuery för att lyckas som frontend utvecklare. God förståelse för design och användarvänlighet är också värdefullt, och gedigna färdigheter inom programmering blir allt viktigare i takt med att webbläsare börjar användas som en seriös programmeringsplattform.

Internet och digitala vägar för kommunikation blir allt mer betydande för företagen. Istället för att företagen själva bestämmer hur de vill utveckla sina webbkanaler så är det kundernas behov och nyttjande som driver fram utvecklingen. Frontendutvecklaren jobbar just inom denna kunddrivna utveckling då hemsidor och webbläsare blir allt mer avancerade, vilket ställer krav på specifik kompetens.

Frontendutvecklare tillhör en yrkesgrupp som är hett efterfrågad på arbetsmarknaden både idag och i framtiden. Det både är och kommer att förbli svårt för företagen att fylla alla lediga jobb med rätt utbildad personal. Detta beror framförallt på att utvecklingen inom området går fort och det är svårt att hitta personal med uppdaterad kompetens. Kompetenser som efterfrågas i näringslivet handlar framförallt om Javascript, Html och CSS och det är också inom dessa områden vi har lagt fokus i den här utbildningen.

En fjärdedel av utbildningens två år genomförs ute på företag vilket kombineras med teoretiska och projektbaserade studier på skolan. Som studerande får du samtidigt ett nätverk att ta avstamp ifrån efter avslutad utbildning. Du tar med dig ett brett spektrum av kunskaper och erfarenheter med allt från interaktionsdesign till objektorienterad programutveckling. Du får helt enkelt en mycket efterfrågad kompetensprofil och kan börja jobba direkt efter avslutad examen.

Utbildningen vänder sig till dig som gillar att arbeta med programmering och problemlösning. Ett intresse och en vilja att ständigt vilja lära sig nya metoder är ett plus, då branschen är under ständig utveckling.

Skulle du sakna särskilda förkunskapskrav inom Matematik 2 eller Programmering 1 så kan du ansöka till våra preparandkurser.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

EC Utbildning AB Örebro