Automotivekonstruktör med inriktning elektromekanisk integration

Trollhättan | Distans

Vill du ha ett kreativt jobb och skapa framtidens teknik? Som automotivekonstruktör jobbar du med CAD och skapar framtidens produkter för fordon.

1 september 2019

Ansök på lernia.se

Automotive­konstruktör med inriktning elektromekanisk integration

Som automotivekonstruktör jobbar du ute hos de stora industrierna och ritar nya produkter och komponenter med hjälp av CAD. Det är en enorm brist idag på automotivekonstruktörer med kunskap om fordon och företagen rekryterar i princip alla som examineras. Dessutom är det en yrkesroll som har hög ingångslön och goda karriärmöjligheter. Det är en kort utbildningstid på ett år, men du behöver kunna en del CAD.
Distansstudier med platsträffar

Utbildningen sker på distans via webbinarium och kombineras med teoretiska kurser med praktiska inslag. Varje termin träffas utbildare och studerande på plats i Trollhättan. På platsträffarna som sker ca 3 gånger per termin hålls tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Hälften av utbildningen är förlagd till en arbetsplats.
Samarbete med branschen

Hela utbildningen är framtagen i nära samarbete med stora företag i branschen som också sitter med i ledningsgruppen och styr utbildningens innehåll och kvalité. Ledningsgruppen ser helt enkelt till att kurserna du läser är relevanta och anpassade utifrån branschens behov. Företag som är engagerade i vår utbildning är bland annat Volvo personvagnar, ÅF, Semcon och NEVS.

Introduktion till yrkesrollen
CAD, hållfasthet och konstruktionsunderlag
Materialval och produktionsmetoder
Tillämpad el och elektronik inom Automotive
Personligt ledarskap
LIA - Tillämpad konstruktion
Examensarbete

Efter utbildningen
Efter den här utbildningen kan du hoppa rakt in i yrket som konstruktör inom automotive. Du kommer att ha kunskaper inom hela utvecklingsprocessen med allt från att utveckla ett koncept till en färdig konstruktionslösning. Du utvecklar din kompetens inom att konstruera i 3D samt i att välja lämpliga material, produktionsmetoder och sammanfogningsmetoder inom fordonsindustrin.

Lernia Utbildning AB