Digital Analytics

Stockholm | Bunden

Digital Analytics handlar om att mäta och analysera det digitala landskapet. Fokus är att testa och optimera den digitala upplevelsen för användaren.

Omfattning 320 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2019

Ansök på medieinstitutet.se

Sista ansökningsdatum

15 maj 2019

Platser

35

Fler starter

1 augusti 2020

Om utbildningen

Digital analys av mediekanaler och användarbeteenden

Webbanalys är idag ett måste för företag. Webbanalysverktyg som Google Analytics och Adobe Analytics är ett måste för företag för att kunna ta strategiska beslut. De senaste åren har utvecklingen gått fort. Vi mäter inte bara vad användaren gör på webbplatsen, vi vill också kunna se beteendet i appar, operativsystem, offline, playtjänster, speltjänster, etcetera. Den snabba utvecklingen gör att rekryteringsbehoven stora.

Yrkesrollen Digital Analytics handlar om att mäta och analysera det digitala landskapet. Fokus ligger på att testa och optimera den digitala upplevelsen för användaren. Yrkesroller som examinerade studenter kan ta är bland annat digital analytiker, webbanalytiker, konverteringsoptimerare, CRO-konsult och digital strateg. Utbildningen leder till en yrkesroll som, i många fall, är under ständig utveckling. Det gör också att valmöjligheterna att själv påverka och utveckla yrkesrollen är stor.


Utbildningen kombinerar tre enormt viktiga områden för yrkesrollen:

Digital analys – det är en avgörande kompetens att kunna förstå alla olika analysverktyg inom området.
Webbteknik – den tekniska kompetens om hur de olika kanalerna och datainsamling fungerar är nödvändigt för att kunna utföra de relevanta spårningar som krävs.
Datadrivna organisation – förståelse för hur företaget och organisation måste byggas för att ta rätt beslut vid rätt tillfälle för rätt person.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Medieinstitutet i Sverige AB