Digital Designer

Göteborg | Bunden

Brinner du för design och digital teknik och vill arbeta med kommunikation via digitala medier?

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2019

Ansök på yrgo.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

24

Om utbildningen

Brinner du för design och digital teknik och vill arbeta med kommunikation via digitala medier? Då är vår utbildning till Digital Designer något för dig.

Utbildningen är en designinriktad med stort fokus på teknik som ger dig kompetens för arbete inom kommunikationsbranschen, webbyrån eller inhouse på företag. Du arbetar innovativt och produktivt i team på en byrå, t ex tillsammans med UXare, AD och programmerare där du utför de visuella elementen i den kreativa och producerande delen av arbetet.

Du formger och producerar digitala tillgångar såsom responsiva enheter, User Interface (UI), filmer, animationer och har förståelse för User Experience (UX) design. Du får kunskap i grafisk design, rörligt media, HTML och CSS. Arbetet kan vara en brief riktat mot uppdrag med kundkontakt där konceptutveckling, strategisk förståelse ingår.

Du har ett genuint intresse för digital teknik och gränssnittslösningar i digitala medier. Du har en passion för formgivning, samt hantverket med pixlar, typografi, UX och motiondesign.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

ARBETSMARKNAD
Behovet av teknisk, digital spetskompetens är en bristvara och branschen söker alltid professionella medarbetare. Regionalt finns ett stort behov av arbetskraft de kommande fyra åren. Arbetsmarknaden finns inom reklam- och kommunikationsbyråer, inhousebyråer, webbyråer, designbyråer och liknande. Arbetsfältet är stort och spänner över yrkesroller som Digital Designer, Digital Producer, Digital Creator och Digital Innovator. Utbildningen ger dig möjligheten att skapa en framtid i branschen.

KURSER

• Digital bild 50p
• Digitala processer och digital produktion 65p
• Examensarbete 30p
• Html5 samt CSS 30p
• Interaktionsdesign och användbarhet 25p
• LIA – Lärande i arbete 135p
• Strategi, kreativitet och entreprenörskap 20p
• Visuell Design 45p

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Göteborgs Stad, Yrgo