Trafiklärare

Bunden | Kalmar

Trafiklärare, något för dig? "Vill man se resultat av sitt jobb hela tiden så är jobbet perfekt. Det finns inga tråkiga dagar" /Trafiklärare

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

23 augusti 2021

Ansök på syab.se

Sista ansökningsdatum

2 maj 2021

Om utbildningen

Som trafiklärare kommer du att undervisa blivande bilförare att köra säkert och miljömedvetet. Det är ett roligt och omväxlande yrke för dig som ser utmaningen i att få andra att lyckas. I det dagliga mötet med elever kommer du själv att utvecklas som pedagog och coach då varje lektion innebär individuella lösningar för framgång. Du kommer att få arbeta med människor i olika åldrar, med olika kulturell bakgrund och olika etniciteter.

Trafiklärarutbildningen är en yrkeshögskoleutbildning som omfattar tre terminers studier, motsvarande 300 yrkeshögskolepoäng. Sammanfattningsvis är utbildningen uppbyggt kring nio delkurser fördelat mellan
•fem kurser där du skaffar dig olika ämneskunskaper som är viktiga för att verka som trafiklärare
•två kurser där du utvecklar undervisningskompetenser kring de fem ämneskurserna
•två kurser, totalt 15 veckor med praktik på trafikskola för att du ska lära dig hur dina kunskaper och färdigheter ska omsättas i verkliga situationer med elever. Här knyter du också värdefulla kontakter när du ska söka jobb.

Framtiden på arbetsmarknaden

Trafikläraryrket är inte lika konjunkturkänsligt som många andra yrken. Efterfrågan styrs mer av andra faktorer, såsom utvecklingen av ungdomskullarnas storlek, kommande pensionsavgångar och förändringar i lagar och regelverk. Utvecklingen går dock mot att fler väljer att ta körkort lite senare i livet.

Det nya EU-direktivet riktat med lastbils- och bussförare ställer krav på grundutbildning och kontinuerlig fortbildning för att få förnya sitt yrkeskompetensbevis. Det kommer troligen att medföra en ökad efterfrågan på trafikskolornas tjänster och ett ökat behov av specialiserade trafiklärare som utbildar yrkeschaufförer.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

SYAB Gruppen AB

Webbplats

E-post

Telefon