Frontend-utvecklare

Solna | Bunden

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2019

Ansök på ecutbildning.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

30

Om utbildningen

Yrkesrollen som Frontend-utvecklare har växt fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare. Frontend-utveckling som kompetensområde har utvecklats snabbt under de senaste åren och allt pekar på att den riktningen är ihållande.

Vad innebär yrket?
Som Frontend-utvecklare kommer du bl.a. att skapa siter, applikationsverktyg och e-handelslösningar. Du är den som med hjälp av kod skapar det lager som gör att människor kan interagera med tekniken. I det skapandet är det också du som tar fram lösningar som anpassar sig sömlöst till de många olika digitala plattformar som användarna nyttjar idag.

Varför ska du gå denna utbildning?
Vill du gå en utbildning där du snabbt får goda färdigheter i att utveckla effektiva och responsiva webbsidor med hjälp av de senaste verktygen? Med denna utbildning kommer du snabbt i kontakt med arbetslivet medan du lär dig om de hetaste trenderna inom Frontend.
De kompetenser som efterfrågas i näringslivet rör sig framförallt om JavaScript, HTML och CSS och det är inom dessa områden vi har lagt fokus i den här utbildningen. Utbildningen varvar också teori med praktik och under utbildningens gång kommer du även att ha s.k. LIA (Lärande i Arbete) vilket gör dig väl förberedd för din framtida yrkesroll.

Vem är du som söker utbildningen?
Utbildningen vänder sig till dig som är kreativ, brinner för kod och gärna har ett öga för design. Du är en problemlösare som drivs av att skapa tjänster och verktyg för andra.

Vad blir du efter examen?
Efter examen kan du bland annat arbeta som:
-Frontendutvecklare
-Webbutvecklare

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

EC Utbildning AB Stockholm