Visuell grafisk kommunikatör

Sunne | Bunden

Visuell grafisk kommunikatör är en tvåårig YH-utbildning som ger dig kompetens inom design, produktion och kommunikation för främst digitala medier.

Omfattning 400 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2019

Ansök på brobygrafiska.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

30

Fler starter

1 september 2020

Om utbildningen

Visuell grafisk kommunikatör är en tvåårig YH-utbildning som ger dig kompetens inom design, produktion och kommunikation för i huvudsak digitala medier, från idé till färdig produkt. Kompetensen är efterfrågad, då en visuell grafisk kommunikatör kan skapa användarvänlig och interaktiv kommunikation i form av t ex nya digitala tjänster samt sociala- och traditionella medier.

Designuppdraget har onekligen förändrats. Tidigare var kompetensen att designa och producera material för webb och print uppdelad på olika personer. Så är det inte längre: idag söks grafiska formgivare med aktuell och bred kompetens, som kan formge och producera för digitala medier med fokus på användbarhet och interaktivitet.Idag krävs att formgivaren har förståelse för konsumenternas förflyttning i medielandskapet, och hur dessa konsumenter – som ofta själva formar sitt reklam- och mediaintag – ska bemötas.

Tiden kräver nya sätt att arbeta med kommunikation och varumärkesbyggnad; formgivaren måste förstå såväl användarbeteende som mediekanalers möjligheter och begränsningar. Därutöver krävs en djup teknisk förståelse och förmåga att producera material för olika typer av skärmar och enheter.

Efter examen kan du arbeta som visuell grafisk kommunikatör, UX Designer, Digital designer, Grafisk designer eller Front-end utvecklare/designer på reklambyråer, webbyråer och designbyråer.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Sunne kommun/Broby Grafiska