Green Logistic Management

Örebro | Distans

Har du ett brinnande intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor? Är du dessutom nyfiken på ett yrke inom logistik? Då har du hittat rätt utbildning!

Omfattning 415 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2019

Ansök på teknikhogskolan.se

Sista ansökningsdatum

30 april 2019

Platser

35

Om utbildningen

Studera Green Logistic Management!

Idag kommer många företag i de flesta branscher på något sätt i kontakt med logistik. Att den blir miljövänlig blir allt viktigare. Som logistiker med ett miljöinriktat perspektiv har du därför en unik ställning på arbetsmarknaden. Denna distansutbildning riktar sig till dig som har ett brinnande intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor samt är nyfiken på att arbeta inom logistikyrket. Som person bör du vara lösningsorienterad, resultatinriktad, strukturerad och ha god samarbetsförmåga.

Exempel på yrken efter examen:

• Logistiker
• Teamleader
• Arbetsledare
• Produktionslogistiker
• Logistik- och verksamhetsutvecklare

Som logistiker eller annan yrkesroll inom logistik arbetar du ständigt med att planera och utveckla logistik- och transportmöjligheter på effektivast sätt. Du planerar och genomför projekt med fokus på att kombinera miljö-, effektivitets- och kostnadstänk för att skapa en välfungerande logistik med hållbar ansats.

Utbildningens mål

Efter avslutad Yh-utbildning har du förmågan att planera och styra logistikflöden med hänsyn till miljö, hållbarhet, effektivitet och kostnad. Du har djup kunskap i tredjepartslogistik och hur olika val påverkar de logistiska effektivitetsvariablerna. Du utvecklar din ledarskapsförmåga för att kunna leda såväl projekt som medarbetare framåt och har kunskap i managementteori. Sammantaget blir du väl förberedd inför din kommande yrkesroll.

Utbildningsform: Yrkeshögskoleutbildning på distans, 415 Yh-poäng, 2 år.
Studiefart: Utbildningen bedrivs på 100 %.

LIA - lärande i arbete

LIA (lärande i arbete) är den praktiska delen av utbildningen som är förlagd på en arbetsplats. Den är ofta uppdelad i flera perioder under studietiden. Det är en utmärkt chans att omsätta din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Det är även ett tillfälle att knyta kontakter och utöka ditt nätverk inom branschen. Efter avslutad utbildning får många av våra studerande erbjudande om anställning på de företag där de har gjort sin LIA.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Plushögskolan AB - Teknikhögskolan