Affärsinriktad Redovisningsekonom

Uddevalla | Bunden

Brinner du för siffror, att vara spindeln i nätet eller drömmer du om att starta eget? Då kan detta vara utbildningen för dig!

Omfattning 425 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2019

Ansök på affarshogskolan.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

35

Om utbildningen

Bli affärsinriktad redovisningsekonom!

Ekonomi är en central del i varje företag och organisation där redovisningsekonomen har en viktig roll. Yrket passar dig som är intresserad av affärsutveckling och ekonomi, är noggrann och strukturerad, samtidigt som du kan arbeta mot korta deadlines. Du ska även kunna samarbeta med andra människor och vara duktig på att kommunicera då du kommer att ha en nyckelfunktion i organisationen.

Vad kan jag arbeta som efter examen?

• Ekonomiansvarig
• Ekonomiassistent (inom såväl privat som offentlig verksamhet)
• Företagsekonom
• Redovisningsassistent
• Redovisningsekonom
• Redovisningskonsult

Eller drömmer du om att starta eget företag? Du kommer att ha goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och ta dig vidare i karriären efter avslutad utbildning hos oss.

Utbildningens mål

Efter avslutad utbildning har du fördjupad kunskap inom redovisning, bokslut, deklarationsarbete, handelsrätt och beskattningsrätt. Övergripande lönehantering ingår också som en del i utbildningen. Förutom den teoretiska kunskapen får du även praktisk erfarenhet av bokföring och redovisning, då du kontinuerligt arbetar direkt med olika affärssystem i undervisningen.

Utbildningsform: Yrkeshögskoleutbildning, 425 Yh-poäng, 2 år.
Studiefart: Utbildningen bedrivs på 100 %.

LIA - lärande i arbete

I nästan alla yrkeshögskoleutbildningar ingår LIA-perioder, vilket är den praktiska delen av utbildningen som är förlagd på en arbetsplats. LIA är ofta indelat i flera perioder under studietiden. Det är en utmärkt chans att omsätta din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Det är även ett tillfälle att knyta kontakter och utöka ditt nätverk inom branschen. Efter avslutad utbildning får många av våra studerande erbjudande om anställning på de företag där de har gjort sin LIA.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Plushögskolan AB - Affärshögskolan