Automationsingenjör

Linköping | Bunden

Gillar du att leda projekt? Som automationsingenjör har du en betydande roll samt ett spännande och utmanande arbete i en viktig bransch.

Omfattning 405 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2019

Ansök på teknikhogskolan.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

30

Fler starter

1 augusti 2020

Om utbildningen

Bli automationsingenjör!

Automation är en mycket viktig del i alla industrier och som automationsingenjör har du en betydande roll. Ett yrke som automationsingenjör öppnar många dörrar inom industrin. Som person bör du ha sinne för logik, vara en problemlösare och ha både förmåga och vilja att samarbeta. Arbetsmarknaden för automationsingenjörer är mycket god då det idag råder brist på kompetens, på regional och nationell nivå.

Efter dina studier kan du arbeta inom både process- och tillverkningsindustrin, men även inom fastighetsbranschen med automation. Som automationsingenjör är du den som styr och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Din uppgift är att se till att tillverkningen hela tiden förbättras och utvecklas, vilket ställer dig inför olika utmaningar.

Exempel på yrkesroller:

• Automationsingenjör
• Processingenjör
• Styr- och reglertekniker
• Automationstekniker

Utbildningens mål

Efter avslutad utbildning har du kunskap om automatiserade system och dess driftsättning. Du har även kunskap om programmering av styrsystem, felsökning, kvalitetssystem och processer inom industrin. Dessutom kommer du att ha kunskap om att leda projekt och samarbeta med andra men även att vidhålla de säkerhetsregler som gäller på en industri.

Utbildningsform: Yrkeshögskoleutbildning, 405 Yh-poäng, 2 år.
Studiefart: Utbildningen bedrivs på 100 %.

LIA - lärande i arbete

LIA (lärande i arbete) är den praktiska delen av utbildningen som är förlagd på en arbetsplats. Den är ofta uppdelad i flera perioder under studietiden. Det är en utmärkt chans att omsätta din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Det är även ett tillfälle att knyta kontakter och utöka ditt nätverk inom branschen. Efter avslutad utbildning får många av våra studerande erbjudande om anställning på de företag där de har gjort sin LIA.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Plushögskolan AB - Teknikhögskolan