Dekormålare

Tibro | Bunden

Med penseln som ditt främsta vapen imiterar du marmor och olika träslag, och utövar illusionsmåleri. Från äldre och moderna miljöer till filmkulisser.

Omfattning 200 poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) Inte nivåplacerad

Studerandeavgift Ja

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2019

Ansök på tibrohantverksakademi.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Platser

10

Om utbildningen

Med penseln som ditt främsta vapen imiterar du marmor och olika träslag, och utövar illusionsmåleri. Antingen i en mer traditionell yrkesroll för att återställa eller dekorera äldre möbler och interiörer, eller för att skapa spännande uttryck i nutida inredningsmiljöer och lura teaterbesökare med dina kulisser. Utbildningen är den enda i landet som arbetar med traditionella tekniker och material.
Efter utbildningen
Restaurering av kyrkor och kulturbyggnader har skapat efterfrågan på äldre målerikunskap. Men dekormålarkunskaperna används också för mer moderna ändamål, till exempel i nyproduktion av inredningar, inom teater och film eller till skyltning och utställningar.

Utbildningen berättigar till studiestöd via CSN men erhåller inte statsbidrag. Därmed förekommer terminsavgift á 32 000:-. Du kan söka lån för terminsavgiften hos CSN i form av merkostnadslån.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Tibro Hantverksakademi