351 utbildningar har fått klartecken att starta

351 nya utbildningar har fått klartecken att starta inom yrkeshögskolan hösten 2017 och våren 2018.

Utbildningarna finns inom många olika områden, exempelvis bygg, ekonomi, administration, försäljning, IT, turism, sjukvård, lantbruk, media, design, teknik och tillverkning.

Många är välkända och har funnits inom yrkeshögskolan tidigare. Byggledare, lönespecialist, resekonsult, medicinsk sekreterare, lokförare, tandsköterska, hovslagare och behandlingspedagog är exempel på utbildningar som kommer att drivas vidare.

Andra är helt nya. IP-paralegal (juridisk assistent med inriktning på immaterial- och patenträtt), Virtual reality-utvecklare och Kommersiell drönaroperatör är exempel på utbildningar som vi inte har haft i YH-portföljen tidigare.

Vill du se alla utbildningar som blivit beviljade? Ladda ner filen nedan:

 YH-utbildningar som fått klartecken starta hösten 2017 och våren 2018

En utbildning får bara starta om den leder till jobb

För att en YH-utbildning ska få starta krävs att det finns ett uttalat behov från företag och andra arbetsgivare för personer med just den yrkeskunskap som utbildningen ger. Därför måste skolorna ansöka hos Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) om att få starta utbildningar, och bara de som anses vara mest angelägna får klartecken.

De utbildningar som nu har godkänts av myndigheten är de som bedöms vara mest efterfrågade på arbetsmarkanden. Det vill säga det finns mycket goda möjligheter att få jobb efter.

Så här söker du

Alla nya utbildningar kommer inom kort att läggas in i sökmotorn för utbildningar här på yrkeshogskolan.se. Där kan du hitta, jämföra och få basinformation om innehåll, upplägg, studieort, vad som krävs för att komma in med mera. Sedan slussas du vidare till respektive skola som sköter ansökan och antagning. 

Mer information och statistik

Mer information om vilka utbildningar som beviljats, kartor och statistik per kommun, län och utbildningsområde hittar du på Myndigheten för yrkeshögskolans webbplats www.myh.se